خانواده/3
ارسال شده توسط مرجان در 89/2/1:: 10:15 عصرتشکیل خانواده
تشکیل خانواده در اسلام، مسئلهاى حیاتى و برنامهاى عالى است که اگر چه برمبناى مقررات و قوانین قرآنى، روایى و شرعى جامه عمل مىپوشد امّا نخستین مایههاى آن بصورت غریزه، محبّت، عاطفه و اشتیاق متقابل زوج به ارادهى حکیمانه حضرت بارى تعالى در نهاد انسان قرار داده شده است. ایجاد آرامش و مودت بر اثر ازدواج از نشانههاى لطف خداوند مىباشد.(سوره روم، آیه 12. )
پژوهش پیرامون همسر دلخواه
تشکیل کانونى به نام خانواده اهمیت شایان توجهى دارد زیرا براى هر کسى یک بار در طول زندگیش این فرصت پیش مىآید و هر کدام از دختر و پسر مىخواهد براى خود شریکى در مسیر زندگى خویش برگزیند که تا پایان عمر با وى خواهد بود و از همه اسرار و رموز او باخبر خواهد گردید.
شریکى که مادر فرزندان، و مربّى کودکان است و یا آن که پدر و مسؤول و مدیر خانواده است و در صورت انتخاب درست، به اعتبار، عزت و آبروى طرفین افزوده خواهد شد، بنابراین عقل و برهان چنین قضاوت مىکند که دربارهى همسر آینده باید بررسى هایى بعمل آورد. از این جهت امام رضا(ع) فرمودهاند: «النکاحُ رِقٌ فاذا انْکَحَ اَحَدُکُمْ ولیْدةً فَقَدْ ارقّها فلْینْظُرْ اَحَدَکُمْ لِمَنْ یَرُقُّ کریمته.»(وسایل الشیعه، شیخ حرّ عاملى، ج 14، ص52)
براساس این روایت نورانى کسى که دختر خویش را شوهر مىدهد در واقع او را از حوزه ى اختیار خویش بیرون می آورد و در اختیار دیگرى قرار مىدهد بنابراین باید خانوادهها بررسى کنند که دختر خویش را به چه کسى مىدهند و پارهاى از حیات خود و محصول تلاشها، تربیتهاى خویشتن را به دست چه فردى مىسپارند.
بنابراین دختر و پسر قبل از ازدواج باید از روحیات، عادات، اخلاق و سلامت فیزیکى و روانى یکدیگر در حد ضرورت باخبر باشند. از این جهت است که رسول اکرم (ص) تأکید نموده اند با افراد داراى حسب و نسب وصلت کنید زیرا تمامى خصائل و صفات والدین به فرزندان انتقال مىیابد.(مکارم الاخلاق، طبرسى، ص 196)
خانوادهها مراقب باشند دختر با ایمان خود را به جوانى که اهل حق و حقیقت نمىباشد و خود در باتلاق انحراف دست و پا مىزند ندهند و براى جوان پاک خود دخترى را که به ارزشها و فضایل پشت پا زده است انتخاب نکنند.
امام رضا(ع) مسلمانان را از وصلت با شرابخواران نهى کردهاند: «و ایّاکَ انْ تُزَوَّجَ شارِبَ الَخَمْر فان زَوَّجْتهُ فکانما قَدّتْ الى الزّنا؛(بحارالانوار، ج 79، ص 142) اجتناب کن از این که دختر خود را به شرابخوارى بدهى که اگر او را به چنین تبهکارى شوهر دهى گویا آن که آن پاکدامن را به زنا داده اى؟!» آرى آن که پاى بند واجبات الهى نمىباشد و از ارتکاب فسق و فجور پروا ندارد و از حسنات اخلاقى بى بهره است نباید به عنوان همسر آینده برگزیده شود زیرا بنا به فرمایش ائمه هدى آثار حرام و گناه در نسل آشکار می گردد.(وسایل الشیعه، ج 17، ص 81).
منبع: فارس- سایت تبیان